Cenovne klase slušnih aparata

Slušni aparati su mali uređaji koji imaju izuzetnu vrednost i prave suštinsku razliku za korisnika koji ima oštećen sluh. Razvoj slušne tehnologije koja je implementirana u njima se meri stotinama godina radnog staža za samo jednu novu elektronsku platformu, a koja se pojavljuje na tržištu svakih nekoliko godina.

Otud su i cene slušnih aparata dosta visoke. U razvijenim zemljama od 950-3000 EUR, dok su kod nas cene dosta niže: od 350-1700 EUR, zavisno od tehnološkog nivoa, a za iste modele od istog proizvođača. Razlog za to je svakako niži životni standard kod nas.

Na cenu slušnih aparata utiče dosta faktora, a mi pravimo suštinsku razliku u ceni prema aktuelnosti tehnologije. To znači da nije isto ako kupujete slušne aparate određenog tehnološkog nivoa najnovije generacije i one koji postoje na tržištu više godina.

Ovo su potvrđene informacije od strane inžinjera koji kontinuirano razvijaju nove tehnološke platforme, a najbolja potvrda su svakako naši korisnici koji nas svakodnevno uveravaju svojim doživljajem kvaliteta zvuka prilikom isprobavanja slušnih aparata najnovije generacije.

Dakle, rasponi cena kod različitih tehnoloških nivoa podrazumevaju:

  1. aktuelnost tehnološke platforme;
  2. da li se kupuje jedan ili dva aparata;
  3. da li je gotovinsko ili odloženo plaćanje;
  4. da li postoje trenutni akcijski popusti.

 

Cenovne klase prema tehnološkim nivoima za jedan slušni aparat su:

STANDARD tehnološki nivo (cenovna klasa 36.000 - 55.000 RSD)

SREDNJI tehnološki nivo (cenovna klasa 56.000 - 79.000 RSD)

VIŠI tehnološki nivo (cenovna klasa 80.000 - 119.000 RSD)

VISOKI tehnološki nivo (cenovna klasa 120.000 - 159.000 RSD)

PREMIJUM tehnološki nivo (cenovna klasa 160.000 - 195.000 RSD)

Ukoliko su ispunjeni uslovi za dobijanje pomoći od zdravstvenog osiguranja za nabavku slušnog aparata za civilne i vojne osiguranike, cena se umanjuje za  vrednost naloga za slušni aparat 

Da biste razumeli velike razlike u ceni zavisno od tehnologije pogledajte:

 Tehnološki nivoi slušnih aparata