Najbolji način za izbor slušnih aparata:

Ako želite baš određeni model, ipak ostaje pitanje: da li je odgovarajući za Vas?

Ograničavajući faktori mogu biti: anatomija uha i estetski zahtevi, svakodnevne aktivnosti i slušne potrebe, veličina oštećenja sluha, budžet...

Zajedno ove faktore balansiramo kako bi se odabralo i apliciralo najoptimalnije rešenje za korisnika.

Obzirom da tehnologija danas omogućava primenu bilo koju vrstu aparata za veliku većinu oštećenja sluha (osim u slučaju za ona najteža dugogodišnja oštećenja) - merenje sluha (audiometrija) uglavnom ne uslovljava izbor vrste i/ili modela slušnog aparata za osobe koje se suočavaju sa problemom "da čuju ali ne razumeju".

Naši stručnjaci svakom pacijentu prethodno urade kompletan pregled koji uključuje proveru stanja ušnih kanala (otoskopiju), merenje sluha (audiometriju), savetodavni razgovor i ukoliko je potrebno probu slušnih aparata. A po implementaciji izabranih aparata, radi se preko aparata tkz. in-situ audiometrija, čime se pojačanje aparata potpuno individualizuje na osnovu veličine oštećenja sluha, vrste aparata i anatomije ušnih kanala.

U periodu slušne rehabilitacije pomoću aparata, koji traje oko 45 dana, pojačanje preko aparata se dodatno optimizuje (automatski kod sofisticiranijih modela) - i posle ovog perioda može se očekivati potpuno zadovoljstvo korisnika.

Najbolji način za izbor slušnih aparata  (koji preporučujemo) je:

1) Da na podmenijima ove teme pogledate osnovne  vrste (tipove) slušnih aparata  po načinu korišćenja.

2) Zatim šta omogućavaju različiti  tehnološki nivoi i odgovarajuće cenovne klase  koje prema tehnologiji možete sagledate.

3) Da popunite jedan od  Upitnika  koji odgovara vašoj situaciji (što preporučujemo), jer ćete na taj način bolje shvatiti problem oštećenja sluha, a nama omogućiti da Vam efikasno pomognemo. Za sve nedoumice možete nas u svakom trenutku kontaktirati i/ili  zakazati besplatan kompletan pregled

4) Takođe nam možete poslati i upit za konkretni model sa menija SHOP-PORUČITE, ali i tada su nam potrebne dodatne informacije sa Upitnika, s tim da ćete u ovom slučaju dobiti i ponudu za izabrani model. Ukoliko Vam u daljem procesu rešavanja problema sa sluhom drugi model više odgovara, može se promeniti uz potrebne finansijske korekcije zavisno od izbora.

Pogledajte

 Vrste (tipovi) slušnih aparata